Vegan İçerik Platformu › Tarifler › Ana Yemek Tarifleri › 3 Mantarlı 🍄 Kremalı Vegan 🌱Fettuccine 🍝
3 Mantarlı 🍄 Kremalı Vegan 🌱Fettuccine 🍝
Malzemeler 📝
• 1 paket Fettuccine Makarna (ben barilla kullandım)
• Toplamda 20 adet kadar 3 çeşit doğramış mantar ( ben kültür, kestane ve şitaki mantarı kullandım.)
• 2 su bardağı şekersiz bitkisel süt ya da bulabilirseniz bitkisel krema (ben şekersiz badem sütü kullandım)
• 2 yemek kaşığı pesto sos veya kuru fesleğen ( birkaç post geride vegan pesto sos tarifimi bulabilirsiniz)
• 1 küçük soğan ( julyen kesilmiş)
• Zeytinyağ, Ayçiçek yağ, tuz, karabiber, soya sos
• Varsa vegan parmesan peyniri, vegan peynir veya 1 yemek kaşığı nutritional yeastYapılışı 👩🏻🍳
1. Makarnaları tuz ve yağ eklediğimiz suda haşlıyoruz, haşladığımız sudan 1 türk kahvesi fincanı kadar ayırıyoruz.
2. Bu sırada ayrı bir yerde mantarları soğan ve soya sosla birlikte yağda soteliyoruz.
3. Mantarlar biraz eriyince üzerine pesto sosumuzu ve bitkisel sütümüzü veya kremamızı ekliyoruz.
4. Baharatları ve makarnadan ayırdığımız suyu da ekleyip 5 dk kadar daha pişirdikten sonra sosun altını kapatıyoruz.
5. Süzdüğümüz makarnanın üzerine sosu ve rendelenmiş vegan parmesan peyniri ekleyip karıştırıyoruz ♨️ 🛎Afiyet olsun 👍😌
Not: @barillatr ile yazışmam sonucunda fettucine makarnalarının içeriğinin vegan olduğunu teyit ettim 👍🏻
Cevap giriş yapın.