Vegan İçerik Platformu › Tarifler › Tatlı Tarifleri › Fıstıklı & Cevizli Vegan Baklava
Etiketli: vegan
Fıstıklı & Cevizli Vegan Baklava
Malzemeler
Baklava için:
• 1 paket baklavalık yufka içinde 40-45 yaprak oluyor
• 1 paket (yaklaşık 200 gr) ceviz içi
• 1 çay bardağı Antep fıstığı
• 4 yemek kaşığı bitkisel vegan margarin(eritilmiş) veya ayçiçek yağı
Şerbeti için:
• 3 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• 6-7 damla limon suyu
Hazırlanışı
• Şerbeti için, tencereye su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
• Şeker eridikten sonra şerbeti ocağa alıp kısık-orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar bu şekilde kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
• Soğumasına yakın 6-7 damla limon suyunu şerbetin içine ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
• Antep fıstığı, ceviz içi ve 1 yemek kaşığı kadar şekeri robotta çekiyoruz.
• Tepsiyi fırçayla yağlıyoruz.
• 15. yufkaya kadar 3 yaprakta bir yağlıyoruz.
• 15. Yaprakta iç harçtan serpiyoruz ve yağ sürmeden yeni yufkayı koyuyoruz.
• 30. yufkaya kadar 3 yaprakta bir yağlamaya devam ediyoruz.
• 30. Yaprakta kalan iç harcı döküyoruz, üzerine yufkayı koyup tüm yufkalar bitene kadar katları yağlayıp aynı işlemi tekrarlıyoruz.
• Kalan yağı baklavanın üzerine döküp baklavayı dilimliyoruz.
• 10-15 dk dinlendiriyoruz.
• Önceden ısıtılmış alt üst ayar 180-200 derece fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
• Fırından çıkarıp on dakika oda ısısında bekletiyoruz.
• İlk sıcaklığını attıktan sonra soğumuş şerbeti her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
• 4-5 saat dinlenip şerbetini çektikten sonra yiyoruzzzz.
Afiyet olsun!
Cevap giriş yapın.