En güzeli bitkisel beslenmek!
Birbirinden lezzetli tariflerini paylaş, yeni tarifleri keşfet...

Etiketli: 

  • Fıstıklı & Cevizli Vegan Baklava

  • oveganolsanbari

    Üye
    30 Aralık 2020 at 13:10

    Malzemeler

    Baklava için:

    • 1 paket baklavalık yufka içinde 40-45 yaprak oluyor

    • 1 paket (yaklaşık 200 gr) ceviz içi

    • 1 çay bardağı Antep fıstığı

    • 4 yemek kaşığı bitkisel vegan margarin(eritilmiş) veya ayçiçek yağı

    Şerbeti için:

    • 3 su bardağı şeker

    • 4 su bardağı su

    • 6-7 damla limon suyu

    Hazırlanışı

    • Şerbeti için, tencereye su ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.

    • Şeker eridikten sonra şerbeti ocağa alıp kısık-orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar bu şekilde kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

    • Soğumasına yakın 6-7 damla limon suyunu şerbetin içine ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

    • Antep fıstığı, ceviz içi ve 1 yemek kaşığı kadar şekeri robotta çekiyoruz.

    • Tepsiyi fırçayla yağlıyoruz.

    • 15. yufkaya kadar 3 yaprakta bir yağlıyoruz.

    • 15. Yaprakta iç harçtan serpiyoruz ve yağ sürmeden yeni yufkayı koyuyoruz.

    • 30. yufkaya kadar 3 yaprakta bir yağlamaya devam ediyoruz.

    • 30. Yaprakta kalan iç harcı döküyoruz, üzerine yufkayı koyup tüm yufkalar bitene kadar katları yağlayıp aynı işlemi tekrarlıyoruz.

    • Kalan yağı baklavanın üzerine döküp baklavayı dilimliyoruz.

    • 10-15 dk dinlendiriyoruz.

    • Önceden ısıtılmış alt üst ayar 180-200 derece fırında 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

    • Fırından çıkarıp on dakika oda ısısında bekletiyoruz.

    • İlk sıcaklığını attıktan sonra soğumuş şerbeti her yerine gelecek şekilde döküyoruz.

    • 4-5 saat dinlenip şerbetini çektikten sonra yiyoruzzzz.

    Afiyet olsun!

Cevap giriş yapın.

Orijinal Yazı
0 -den 0 gönderiler Haziran 2018
Şimdi