En g├╝zeli bitkisel beslenmek!
Birbirinden lezzetli tariflerini payla┼č, yeni tarifleri ke┼čfet...

Vegan ─░├žerik Platformu Tarifler Kahvalt─▒l─▒k Kay─▒s─▒ ├çekirde─činden S├╝t, Yo─čurt ve Peynir

  • Kay─▒s─▒ ├çekirde─činden S├╝t, Yo─čurt ve Peynir

     zincirsiz g├╝ncelledi 3 haftalar, 4 g├╝n ├Ânce 1 ├ťye · 1 G├Ânder
  • zincirsiz

    ├ťye
    Ekim 28, 2020 at 10:59 pm

    Tarif

    A┼ča─č─▒daki malzemeleri kullanarak s├╝t, probiyotikle mayalanm─▒┼č peynir ve probiyotikle mayalanm─▒┼č yo─čurt elde edebiliyoruz.

    Malzemeler:

    – 250 gram kay─▒s─▒ ├žekirde─či

    – 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ chia tohumu

    veya ├Â─č├╝t├╝lm├╝┼č keten tohumu

    – yar─▒m muz

    – 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ bitkisel margarin veya s─▒v─▒ ya─č

    – 1 tatl─▒ ka┼č─▒─č─▒ tuz

    – 1 adet s─▒k─▒lm─▒┼č limon

    – 20 adet s├╝s biberi sap─▒ (probiyotik i├žin)

    – 1 tatl─▒ ka┼č─▒─č─▒ ┼čeker

    Haz─▒rlan─▒┼č─▒:

    ├Âncelikle kay─▒s─▒ ├žekirdeklerinin 5-6 saat ├Ânceden suya konulup yumu┼čat─▒lmas─▒ gerekiyor.

    bu i┼člemden sonra ├žekirdekleri s├╝z├╝p bir tencereye koyuyoruz ve ├╝st├╝ne kaynar su d├Âkerek 5-10 dk daha bekletiyoruz.

    bu i┼člem kabuklar─▒n─▒n kolay soyulmas─▒n─▒ sa─člayacakt─▒r.

    sonra tek tek kabuklar─▒n─▒ soyup bir su barda─č─▒ ├žekirdek i├žin ├╝├ž bardak su ekleyerek blenderda bir ka├ž dakika ├ževiriyoruz.

    elde etti─čimiz s├╝t├╝ bir bezle s├╝zerek tencereye al─▒yoruz. kalan posas─▒ndan peynir, s├╝t├╝nden de yo─čurt yapaca─č─▒z.

    ├Ânce s├╝t├╝ oca─ča koyarak 10 dk kadar kaynatmam─▒z gerekir. ama kaynamaya yak─▒n bir a┼čamada bir bardak kadar─▒n─▒ maya i├žin ay─▒r─▒yoruz.

    maya i├žin:

    ├Ânce bir tatl─▒ ka┼č─▒─č─▒ ┼čeker kar─▒┼čt─▒r─▒p erittikten sonra, 20 adet s├╝s biberi sap─▒n─▒ ay─▒rd─▒─č─▒m─▒z bir bardak s├╝t├╝n i├žine koyup bir kenarda bekletiyoruz. (s├╝t├╝n kaynama ve yo─čurt i├žin uygun olan so─čuma i┼člemine kadar mayam─▒z haz─▒r olur)

    s├╝t├╝m├╝z kaynad─▒ bir kenara koyduk.

    ┼čimdi peynir i├žin posay─▒ de─čerlendirece─čiz.

    bunun i├žin de 1 ├žay ka┼č─▒─č─▒ chia tohumu veya ├Â─č├╝t├╝lm├╝┼č keten tohumunu 20-30 dk ├Ânce bir bardak suya koyup bekletmemiz gerekir.

    posay─▒ ayr─▒ bir tencereye koyup ├Ânceden haz─▒r olan bir bardak chia tohumunu ekliyoruz.

    sonra 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ margarin veya s─▒v─▒ ya─č,

    yar─▒m muz,

    1 tatl─▒ ka┼č─▒─č─▒ tuz,

    1 adet s─▒k─▒lm─▒┼č limon ekleyip kar─▒┼čt─▒rd─▒ktan sonra tencereyi oca─ča koyuyoruz.

    orta ate┼čte ka┼č─▒─č─▒n arkas─▒yla eze eze yakla┼č─▒p 20 dk kar─▒┼čt─▒r─▒p pi┼čiriyoruz.

    sonra ocaktan indirip biraz so─čutmaya b─▒rak─▒yoruz.yakla┼č─▒k 45 derece ─▒s─▒ya geldi─činde ├Ânceden bir bardak i├žine haz─▒rlad─▒─č─▒m─▒z mayan─▒n (biber saplar─▒n─▒ s├╝zd├╝kten sonra tabi) yar─▒s─▒n─▒ ilave ederek kar─▒┼čt─▒r─▒p, tencerenin kapa─č─▒n─▒ kapat─▒yoruz.

    bir ka├ž saat bekledikten sonra probiyotikli peynirimiz haz─▒r. bir kal─▒b─▒n i├žinde s─▒k─▒┼čt─▒r─▒p bir g├╝n dolapta bekletirseniz daha sert bir peynir elde edebilirsiniz.

    mayam─▒z─▒n kalan di─čer yar─▒s─▒n─▒ da yo─čurt yapmak i├žin kaynatm─▒┼č oldu─čumuz s├╝te, 40 derece ─▒s─▒dayken ekliyoruz. tencerenin kapa─č─▒n─▒ kapat─▒p bir bezle sararak ortalama 8 saat oda ─▒s─▒s─▒nda beklettikten sonra probiyotikle mayalanm─▒┼č yo─čurdumuz haz─▒r hale gelecektir.

    detay fazla gibi g├Âr├╝nse de asl─▒nda kolay ama ├žok kar─▒┼č─▒k olmad─▒ umar─▒m. ­čÖé

    afiyet olsun!.. ­čî▒­čÉż­čî╣

    g├Ârseller i├žin: https://twitter.com/siirevreni/status/1303458334868205569

Cevap giri┼č yap─▒n.

Orijinal Yaz─▒
0 -den 0 g├Ânderiler Haziran 2018
┼×imdi