En güzeli bitkisel beslenmek!
Birbirinden lezzetli tariflerini paylaş, yeni tarifleri keşfet...

Vegan İçerik Platformu Tarifler Tatlı Tarifleri miksersiz vegan pasta🌱

  • miksersiz vegan pasta🌱

     elya güncelledi 1 aylık, 1 hafta önce 1 Üye · 1 Gönder
  • elya

    Üye
    Eylül 14, 2020 at 8:40 pm

    ✨malzemeler

    🌱keki için:

    • 1.5 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
    • 1 tatlı kaşığı kakao
    • 1 su bardağı şeker
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3/4 su bardağı su

    🌱kreması için:

    • 3 su bardağı hindistan cevizi sütü
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı nişasta ( ben buğday kullandım )
    • 1 paket vanilya
    • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
    ( ben hindistan cevizi sütünü kendim yaptım ve tülbentten geçirmeden sadece süzgeçle süzdüm. sütün içine de tozlar kaçtı haliyle. o yüzden tekrardan toz eklemedim )

    🌱içi ve üzeri için:

    • 1 muz
    • bitter damla çikolata (daphne)
    • bitter çikolatalı puding ( daphne)

    ✨yapılışı:

    🌱kek:
    tüm kuru malzemeler karıştırılır. daha sonra tek tek diğer sıvı malzemeler ekleyip iyice karıştırılır.
    180⁰ fırında pişirilir. pişme süresi fırına göre değişebilir. (benimki 40 dakikada pişti) daha sonra kek dinlenmeye bırakılır.

    🌱kreması ve sosu:
    kreması için hc sütü biraz pişirilir. sonra sırayla içine malzemeler ekleyip katılaşana kadar sürekli karıştırılır. katılaştırıldıktan sonra dinlenmeye bırakılır.
    sosu için bitter çikolatalı puding bitkisel sütle pişirilir. ( ben hindistan cevizi sütü kullandım, sütü yaparken tatlandırmak için bir şey kullanmadım. )

    🌱üzeri ve içi:
    dinlenen kek iki parçaya ayrılır. ilk kata krema sürülüp dilimlenmiş muzlar ve damla çikolatalar eklenir ve üzerine hazırladığımız puding gezdirilir.
    ikinci kat kek eklenir. üzerine kalan krema sürüldükten sonra kalan puding gezdirilir. damla çikolatalarla süslenir. afiyet olsun 🧚🏻‍♀️🌱

Cevap giriş yapın.

Orijinal Yazı
0 -den 0 gönderiler Haziran 2018
Şimdi