En g├╝zeli bitkisel beslenmek!
Birbirinden lezzetli tariflerini payla┼č, yeni tarifleri ke┼čfet...

  • Nohut Peyniri Tarifi

     zincirsiz g├╝ncelledi 1 ayl─▒k ├Ânce 1 ├ťye · 1 G├Ânder
  • zincirsiz

    ├ťye
    Eyl├╝l 27, 2020 at 8:11 pm

    Malzemeler:

    T├╝m malzemelerimiz nohutun de─či┼čik bi├žimde i┼členmesiyle elde edilir son a┼čamada hepsi birle┼čtirilir. Malzemeleri ├╝├ž de─či┼čik par├ža olarak haz─▒rl─▒yoruz.

    1. par├ža (peynir ana malzemesi i├žin)
    – 1 su barda─č─▒ nohut
    – 4 bardak su

    Haz─▒rl─▒k:

    Nohutu bir kaba koyup suyu ekleyerek 12 saat kadar bekletiyoruz. Sonra suyunu s├╝z├╝p ayn─▒ oranda yeni su ekleyerek blenderda 3-4 dakika ├ževiriyoruz. ─░┼člem bittikten sonra s├╝t├╝n├╝ bir bezle s├╝zerek kalan posas─▒n─▒ peynir yapmak i├žin ay─▒r─▒yoruz. Di─čer i┼člemler bitinceye kadar buzdolab─▒nda bir topak ┼čeklinde bekletilebilir.

    Not: s├╝t├╝nden de ├žok g├╝zel probiyotikli yo─čurt yap─▒l─▒r. ­čÖé

    2. par├ža (yumurta ikamesi (aquafaba) i├žin)
    – 1 su barda─č─▒ nohut
    – 4 bardak su

    Haz─▒rl─▒k:

    Nohutu bir kaba koyup suyu ekledikten sonra 6-8 saat kadar bekletiyoruz. Sonra suyu s├╝z├╝p ayn─▒ oranda yeni su ekleyip d├╝d├╝kl├╝ tencerede 60-70 dakika kaynat─▒yoruz. ─░lk 10 dakika normal ate┼č, sonra k─▒s─▒k ate┼čte. Kaynama i┼čleminden sonra kapa─č─▒ a├žmadan so─čumas─▒n─▒ bekliyoruz, So─čuduktan sonra hi├ž a├žmadan 24 saat buzdolab─▒nda bekletiyoruz. Bu i┼člemi nohuttan yumurta ikamesi {aquafaba) i├žin yap─▒yoruz. 24 saat bekletilen nohutumuzun suyunu s├╝z├╝p ihtiyac─▒m─▒z olan aquafaba olarak kullanabiliriz. Aquafabam─▒z─▒ yumurta gerektiren b├╝t├╝n yemek t├╝rlerinde (b├Ârek, ├ž├Ârek, pasta vb.) de kullanabiliriz. Nohut tanelerini yemek veya salatalarda de─čerlendirebilirsiniz.

    3. par├ža (maya i├žin)
    – 15 adet nohut
    – 1 su barda─č─▒ kaynam─▒┼č ve 40’ye kadar so─čutulmu┼č su
    – 1 tatl─▒ ka┼č─▒─č─▒ ┼čeker

    Haz─▒rl─▒k:

    Nohutlar─▒m─▒z─▒ 40 derecelik bir bardak suya at─▒p ─▒s─▒s─▒n─▒ kaybetmeyece─či bir ortamda 6-8 saat kadar bekletiyoruz. Sonra i├žine 4-5 yemek ka┼č─▒─č─▒ nohut veya ba┼čka bir bitkisel s├╝t ve bir tatl─▒ ka┼č─▒─č─▒ ┼čeker ekleyip bir o kadar daha bekletiyoruz. Bu i┼člemden sonra 8 saat kadar buzdolab─▒nda beklettikten sonra tekrar bir ├Ânceki ─▒s─▒ ortam─▒nda 6 saat daha bekletiyoruz. Mayam─▒z ├Ânemli oranda haz─▒rd─▒r. Kokusundaki g├╝zel aromadan anlars─▒n─▒z.

    Ana ─░┼člem Peynirin Haz─▒rlan─▒┼č─▒:

    Malzemeler:
    – Nohut posas─▒
    – 1 su barda─č─▒ aquafaba
    – 1 ├žay barda─č─▒ maya
    – 1 tatl─▒ ka┼č─▒─č─▒ tuz
    – 1 ├žay barda─č─▒ limon suyu
    – 1.5 yemek ka┼č─▒─č─▒ vegan margarin veya zeytin ya─č─▒
    – 1 yemek ka┼č─▒─č─▒ zerde├žal
    – Yar─▒m muz

    Haz─▒rlan─▒┼č─▒:

    Dikkat: maya sonra eklenecektir. 40-45 derece ─▒s─▒da.

    Maya d─▒┼č─▒ndaki b├╝t├╝n malzemelerimizi bir blendera koyup bir ka├ž dakika ├ževirdikten sonra tuz ve limon tad─▒n─▒ kontrol ediyoruz tat istedi─činiz k─▒vamda de─čilse ilave yapabilirsiniz. Sonra blenderdaki b├╝t├╝n malzememizi bir tencereye koyup dibi tutmayacak ┼čekilde s├╝rekli kar─▒┼čt─▒rarak orta ate┼čte yar─▒m saat kadar pi┼čiriyoruz. Pi┼čirme i┼čleminden sonra 40-45 dereceye kadar so─čutmaya b─▒rak─▒yoruz. Uygun ─▒s─▒ya geldikten sonra mayam─▒z─▒ ilave ederek kar─▒┼čt─▒r─▒yoruz ve ─▒s─▒s─▒n─▒ koruyacak ┼čekilde alt─▒ saat kadar uygun bir ortamda bekletiyoruz. Bu a┼čamadan sonra 24 saat kadar da buzdolab─▒nda beklettikten sonra peynirimiz haz─▒r. ─░stedi─činiz k─▒vam─▒ yakalayamad─▒ysan─▒z daha fazla buzdolab─▒nda bekletebilirsiniz.

    Tamam─▒n─▒ be─čenmediyseniz kendinize g├Âre se├ženeklerde de─či┼čiklikler yaparak zenginle┼čtirebilirsiniz. Bu bir ke┼čif yolculu─čudur, denemekten korkmay─▒n…

    Afiyet olsun!..

Cevap giri┼č yap─▒n.

Orijinal Yaz─▒
0 -den 0 g├Ânderiler Haziran 2018
┼×imdi