En güzeli bitkisel beslenmek!
Birbirinden lezzetli tariflerini paylaş, yeni tarifleri keşfet...

  • Vegan Pesto Sos

  • oveganolsanbari

    Üye
    Eylül 1, 2020 at 9:52 am

    Malzemeler 📝

    * 2 büyük demet taze fesleğen 🌿
    * 1 yemek kaşığı nutritional yeast ya da vegan parmesan peyniri (isteğe bağlı)
    * 1 küçük paket çam fıstığı( yanında çiğ ceviz içi ve kaju da kullanabilirsiniz)
    * 1 su bardağı zeytinyağı
    * 5 diş sarımsak 🧄
    * Tuz 🧂 (isterseniz hardal tohumu da kullanabilirsiniz)

    Yapılışı 👩🏻‍🍳

    1. Fesleğenlerin yapraklarını kullanıyoruz sadece o yüzden yaprakları saplarından ayırıp yıkıyoruz ve birkaç parçaya ayırıyoruz, sapları da güneşte veya fırında kurutarak ufalayıp kuru baharat olarak kullanabilirsiniz.
    2. Aroması ve yağının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavuruyoruz.
    3. Sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıklarını ve fesleğen yapraklarını mutfak robotunda püre haline getiriyoruz.
    4. Nutritional yeasti ve zeytinyağını azar azar ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar 2-3 dk daha karıştırmaya devam ediyoruz.

    Püf Noktası
    Sosun aromasının daha kuvvetli, kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız robot yerine tüm malzemeleri havanda dövebilirsiniz. Buzdolabında kapağı kapalı olarak kavanozda ya da derin dondurucuda üzeri kapalı buzluklarda porsiyon olarak kullanmak üzere saklayabilirsiniz.

    Afiyet olsun.

Cevap giriş yapın.

Orijinal Yazı
0 -den 0 gönderiler Haziran 2018
Şimdi